BÅDE LEKKERT OG SMART


Om du er ute etter et tidløst, slitesterkt og smart materiale til dine møbler eller gardiner, er velour absolutt noe å vurdere.I dette innlegget tar vi utgangspunkt i de sofaer og møbler vi har i velour. De består testen og scorer med hele 40 000 Martinsdale på slitestyrke. Martinsdaletesten består av en friksjonstest gjort av en maskin. Til sammenligning har møbler på kinolokaler og kontorer en slitestyrke på mellom 20 - 30 000 Martinsdale. Noe som gjør våre møbler meget ettertraktet og populære.


Velour har med sine praktiske egenskaper gjort til at flere og flere velger å kle sofaen eller stolene sine i dette stoffet. Du tenker kanskje at dette blir et  omfattende prosjekt å holde rent. Bekymringene er mange når det kommer til skitne barnehender, hundepoter eller sjokoladebiten som falt ned under gullrekka på fredagen. Hvordan vedlikeholde en veloursofa? 


Skulle uhellet være  ute er det ikke verre enn at man fukter og vrir opp en mikrofiberklut, gnir lett på flekken og så er den faktisk borte. Det samme gjelder hundehår. Skulle den firbente lure seg opp i sofaen på natterstid og legge igjen et teppe av hundehår er det ikke verre enn at du støvsuger det verste eller rister putene, for så å gå over med den samme microfiberkluten. Dette har vi testet i praksis, og vi kan skrive under på at dette fungerer! 


For å best mulig ta vare på et møbel i velour og øke levetiden på de kan også disse rådene være gode å følge: 

- Unngå å sette sofaen i direkte sollys, dette gjelder spesielt for mørke farger som sort, blå, brun, orange o.l. 

- Bank og vend sofaputene jevnlig, 1 gang pr uke er nok dersom du ofte sitter en bestemt plass i godsofaen.

- Impregner med produktet UNIVERSAL PROTECTOR eller foreta en skummrens med TOTAL CLEAN eller TEXTILE SHAMPOO om det er ønskelig.


Ellers er både kjøkkenstoler, sofaer, gardiner og puter i velour lett å vedlikeholde og du kan senke skuldrene selv om sjokoladebiten forsvant ned i puta. 

Selv har vi opplevd å søle både melk, sjokolade, syltetøy, ja det har til og med havnet litt snørr på sofaen, og alt har lett latt seg vaske bort med klut. 


Hos oss har møblene bestått testen, og sofaene våre får derfor terningkast: 6

2021-09-22 14:41:21

Hei du!

Vi på Makalause Beitostølen ønsker deg velkommen til vår blogg!

Vi får ofte spørsmål om alt fra møbelpleie til gavetips og skal nå få dette skrevet ned slik at du kan få litt inspirasjon til kaffen!
Hvis du ikke allerede gjør det, så følg oss gjerne på instagram eller facebook, der deler vi også alt nytt som kommer inn i butikk/nettbutikk. 
Der vil det også komme beskjed om nye blogginnlegg m.m. 


Om du sitter inne med spørsmål eller tips til oss, så fyr løs! Vi elsker å høre fra deg og tar tilbakemeldingene dine seriøst! 

Butikken vår ligger i sentrum av Beitostølen og dørvokteren vår er det store trollet ;) Håper vi både ser og hører fra deg og at innleggene våre vil være berikende :)